Just Code It! Proje Hakkında

05.02.2021 1923

Projede Yer Alan Öğretmen: Bellur ULAŞ (Bilişim Teknolojileri Öğr.
Proje Süresi : Ocak 2021- Mayıs 2021
Proje Twinspace Sayfası: https://twinspace.etwinning.net/155948/home

Proje Tanıtım filmimiz yayında izlemek için TIKLAYIN>>>

Proje hakkında

Projemizde öğrencilerin algoritmik düşünme ve kodlama becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirilmesinde kodlamanın önemi tartışılmazdır. Projemizde öğrencilere öncelikle bilgisayarsız kodlama etkinlikleri yaptırılarak günlük hayatta karşılaşılan problemlere çözüm üretebilmeleri ve algoritmik düşünebilmeleri sağlanacaktır. Daha sonra bilgisayarlı kodlama etkinliklerine geçilerek bir oyun geliştirmeleri sağlanacaktır.

Projemizin Çalışma Süreci

Şubat:
1) Ortakların belirlenmesi.
2) Öğrencileri TwinSpace'e eklemek ve veli izin belgelerini yazmak.
3) Ortaklar toplantısı.
4) Ortakları ve illerini tanıtmak.
5) Öğrencileri ve velileri Güvenli İnternet hakkında bilgilendirmek.
6) Projenin sosyal medya hesaplarını ve blogunu oluşturmak.

Mart:
1) Proje afişi ve logosunun hazırlanması.
2) Günlük yaşam rutinleri yazılım mantığıyla bilgisayarsız kodlama yapısının oluşturulması.
3) Evde çeşitli malzemelerle (pipet, elektrik bandı vb.) Bilgisayarsız kodlama yapmak.
4) Öğrencilerin çalışmalarını bir çevrimiçi kodlama platformuna ekleyerek takip etmek.

Nisan:
1) Mozaik kodlama çalışmaları yapmak.
2) Öğrenciler tarafından hazırlanan mozaiği partner okullardaki öğrencilerle değiştirerek etkinlikleri tamamlamak.

Mayıs:
1) Scratch programı ile ortak bir oyun geliştirmek.
2) Projenin Değerlendirilmesi

Projemizden Beklenen Sonuçlar

Öğrencilerin problem çözme becerileri gelişecek ve öğrenciler kendi geliştirdikleri oyunu oynama hazzını yaşayacaklar.